© design by HET Reclamebureau
Q-Linair plus close

Q-Linair plus logo

Slagerij - Traiteur Q-Linair plus
Beselarestraat 34, 8940 Geluwe
T   +32(0)56 51 19 23     F   +32(0)56 51 88 96
E   info@qlinairplus.be

Inhoud

  1. Apéritieven
  2. Apéritiefhapjes
  3. Soepen
  4. Koude voorgerechten met vlees en met vis
  5. Warme voorgerechten met vlees en vis
  6. Koude hoofdschotels, broodmaaltijden en kaasplank
  7. Warme hoofdgerechten met vlees
  8. Klassiekers en warme hoofdschotels vis en groenten
  9. Koud buffet
  10. Warme wildschotel en groenten
  11. Doe-het-zelf-schotels
  12. Aardappelen, rijst en pastabereidingen
  13. Paëlla
  14. Barbecue's
  15. Wild en gevogelte in de seizoenen en op aanvraag
  16. Bereid vlees om zelf te bakken
  17. Huurmogelijkheden

Aperitieven (per fles)

Champagne "François Vallois"
Cava
Sint Remy Brut
De Kleine Prins (maison)
Gaperspicon
Porto wit & rood
Sangria per fles
Sangria vaatje (3 liter) prijs voor 1 vat
Jenevers
Alcoholvrije cocktail
Tafelwijn wit & rood
Les 5 vallees wit & rood

Apéritiefhapjes (per stuk)

Warme hapjes in bladerdeeg (mix vulling warm)
Koude apéritiefhapjes
Pizzabruchetta (warm)
Varkensrolletjes met sesam (warm)
Glaasje gevuld met praliné van foie gras
Gandahamrolletje met eenden levermousse (koud)
Lookbroodje met wijngaardslak (warm)
Spiesje van garnaal, mango en pindasaus (warm)
Champignon met geitenkaas en honing (warm) Garnalenpotjes (warm)
Balletje canard au porto (koud)
Crêperolletjes met gerookte zalm
Scampi met lookroom- of provençalesaus (warm)
Rosbiefhapje
Tonijnkoekjes met rode ui
Bordje carpaccio van zalm of tonijn (koud)
Bodje carpaccio van rund (koud)

Soepen (per liter)

Toscaanse tomatensoep
Tomatenroomsoep
Witloofroomsoep
Parijse uiensoep
Groentenroomsoep
Champignonsroomsoep
Aspergeroomsoep
Preiroomsoep
Kippesoep (met stukjes kip)

Vissoepen

Kreeftenroomsoep
Bretoense vissoep (met stukken vis)

Koude voorgerechten (per persoon)

Geitenkaasje met mixgarnituur
Carpaccio van seranoham, tomaat en basilicum
Carpaccio van eend met foie gras
Gerookte eendenborst en witloof
Frisse pastasalade met gerookte kipfilet
Carpaccio van rund Ganda ham met meloen
Wildbordje van de chef

Koude voorgerechten met vis

Noorse visschotel op bord
Gemarineerde zalm met room
Carpaccio van zalm
Carpaccio van tonijn
Vlinder van schotse gerookte zalm Toscaanse viscoctail Garnaalcoctail in meloenkorf
Tomaat garnaal op bedje van sla (2 stuks)

Warme voorgerechten (per persoon)

Pannekoek met paddestoelen en ardeense ham
Pikante hamstokjes
Kikkerbillen in kruidige roomsaus (6 stuks)
Kalfszwezerik met abrikozen
Gerookte eendenborst en belegen kaas met pasta

Warme voorgerechten vis

Zeebaars op vel gebakken en op bedje van prei
Scampi's met currysaus (6 stuks)Bretoense zalm op bedje van spinazie
Koninginnehapje met scampi en fijne groenten
Scharreltong met limousine saus
Stovertjes met garnaal
Visbrochette voor in de oven
Papillotte van zalm en groentjes
Gegratineerd visschoteltje met coquille Sint Jaques
Garnaalkroket (prijs varieert)
Visschelp (gevuld met gegratineerde vis) (per stuk)

Koude hoofdschotels (per persoon)

Charcuterieschotel zonder groenten
Vleesschotel met groenten zonder tomaat gevuld
Vleesschotel met tomaat crevette en groenten
Vleesschotel, tomaat crevette, kippebil en groenten
Vlees, zalm, filet de sol, tomaat crevette en groenten
Zalm, filet de sol en tomaat crevette en garnituur
Noorse visschotel met gerookte forelfilet, zalm, heilbot, gekookte zalm, ...
Breughel en Breughel compleet

Broodmaaltijden

Verrassingsbrood met korst
Petit pain gevuld (warm) (per stuk)
Duikboten
Verrassingskorf (7 broodjes per persoon)
Schildpadden
Gevuld stokbrood met vis en groenten (per stuk)
Gevuld stokbrood met vlees en groenten (per stuk)

Kaasplanken

Met 10 soorten kaas op draaiplank (per persoon)

Warme hoofdgerechten en groenten
(per persoon)

Varkenshaasje met een kruidenkorstje
Orloff speciale met brasvarkenfilet
Brasvarken gelardeerd met spekblokjes

Kalfslapje met tomaat en mozarella
Kalfsmedaillon met charonnesaus

Italiaanse Kalkoenfilet
Opgerolde kalkoenfilet
Kalkoenfilet met sinaasappelsaus

Lamsfilet met korinadersausje
Normandische Lamsfilet
Lamstongetjes met roomsausje

Eendenborstfilet met portosaus en foie gras
Eendenborstfilet bruin gekleed
Eendenfilet champignon kerriesausje

Ook te verkrijgen Rundstong met madeirasaus

Klassiekers met groenten (per persoon)

Duivelsgebraad
Gerookte varkenshaasjes
Orloff speciale
Kalkoen elfjessaus
Duo kalkoen en zalm met vissaus
Mosterdgebraad met roomsaus
Warme beenham in roomsaus
Warme beenham met groenten en grattin dauphinois
Kalfsmdaillons met charonnesaus
Lamstongetjes in roomsaus
Feestkip (opgvuld met farce en uitgebeend) (per kg)

Warme hoofdschotel vis en groenten

Staartvis met zalm en saus
Gemengde visschotel met roomsausje
Scampis met curriesausje (10 stuks)
Duo van scharreltong met gerookte zalm
Visbrochetten voor in de oven
Bretoense zalmfilet op bedje van spinazie
Gamba à la planche klaar om te grillen

Koud buffet (per persoon)

Tomaat crevette, rundstong, hesperol, rosbief, varkensgebraad, kippebil en zalm

Tomaat crevette, rundstong, hesperol, rosbief, varkensgebraad, kippebil, zalm en filet de sol

Tomaat crevette, gerookte zalm, hesperol, rosbief, varkensgebraad, kippebil, zalm en filet de sol

Tomaat crevette, rundstong, hesperol, rosbief, varkensgebraad, kippebil, zalm en filet de sol, gerookte zalm, gestoomde forel en gerookte forel

De aardappels, groenten, fruit en sausjes zijn in de prijs inbegrepen.

Een supplement wordt aangerekend voor minder dan 15 personen

Warme wildschotel en groenten (per persoon)
Alleen in het aangepast seizoen

Hazenrug met wildsausje
Hert met charonnesaus
Hert met oesterzwammen
Konijn met korstjes van spek
Parelhoen met verse bospaddestoelen
Everzwijnfilet met roomsaus en noten

Doe-het-zelf-schotels (per persoon)

Gourmet (10 soorten vlees zonder groenten)
Gourmet compleet (groenten, aardappels, sausen, Pannekoekendeeg en 10 soorten vlees)
Supplement van vis (3 stukken per persoon)
Fondue (vlees alleen)
Fondue compleet (vlees, groenten en sausjes)
Wokschotel (vlees, groenten, aardappels, 6 soorten)
Visfondue met groenten en sausjes
Kaasfondue
Racletteschotel
Teppanyaki

Partypan gebruikt voor hutsepot, paella, kippegyros, ...

Supplement van groenten per persoon

Huisgemaakte sausjes curry, cocktail, tartaar en mayonaise te verkrijgen aan winkelprijs.

Aardappelen en rijst (per stuk)

Kroketten
Denappels
Amandelkroketjes
Aardappelpuree
Stovers
Gratin dauphinois (per kg)
Truffelaardappelgratin
Mediterraanse gratin (met rode paprika)
Krielaardappeltjes met of zonder peterselieboter
Verse voorgebakken frietjes
Indische rijst

Pastabereidingen (per kg)

Tagliatelle met scampi's en getomateerd sausje (6 stuks)
Lasagne van het huis
Lasagne met zalm
Pasta di capri (gehaktballetjes en italiaanse saus)
Macaroni (hesp en kaas)
Spaghetti bolognese

Voor binnen en buiten

Paella kant en klaar (specialiteit van 't huis)
In pan op elektriciteit
Gemakkelijk en lekker

Ook voor barbecue's hebben we een assortiment

Worsten:
Provençaalse, lams, kaas, mexicaanse, chipolata en merguezen

Verse bereide varkenskoteletten;
Duivels, mosterd, kruiden, ardeens, casselerrib, natuurmedaillons, varkenshaasjes, lookkoteletjes, ...

Ribbekes gekruid (specialiteit van 't huis)

Steak à l'os gekruid (specialiteit van 't huis)

Lamskoteletjes en gigôt natuur of gemarineerd (specialiteit van 't huis)

Kalfsvlees natuur of gemarineerd

Kipbil, charonnekes, kipfilet natuur of in verschillende marinades

Brochettes:
Kip, kalkoen, saté, gemengd en lams, ...

Wild en gevogelte op aanvraag
Volgens seizoen en met aangepaste prijzen

Wilde eend
Patrijs
Fazant
Bosduif
Wild konijn
Haas
Reebok
Hertenkalf
Hinde
Hert
Duivenjongen
Kwartels
Parelhoen
Kalkoen
Tamme eend
Hoevekip

Bereid vlees om zelf te bakken
Alle sausen zijn apart verkrijgbaar

Feestrollade, Weense kalkoenrollade, Kalkoen (filet, bovenbil en bil), Kalkoenrollade gevuld met groenten, Opgevulde kalkoen op aanvraag

Gekruide lamsbout, Lamskroontje gekruid, gekruide lamsfilet, Lamstongetjes

Kalfsgebraad, Kalfszwezeriken, Kalfstongen

Orloff speciale, Orloff gewoon, Jagersgebraad, Wienergebraad, Casselerrib, Noors gebraad, Mosterdgebraad, Gelardeerd gebraad, Kruidengebraad, Duivelsgebraad, Napolitaans gebraad, Varkenshaasje natuur of gerookt

Eendenborst

Steak maison, Steak à l'os, Steak gemarineerd, Tournedos, Rundstongen

Huurmogelijkheden

Een reuzegrillpan of braadpan
Oerstelletjes voor oerparty (op lavategel)
Gourmetstelletjes op gas of alcohol
Fonduestelletjes

Zolang de voorraad strekt

!!!!!!! Tijdig bestellen aub !!!!!!!

Q-Linair plus huurmogelijkheden

Tips van de slager

Indien feest altijd er voor zorgen dat de oven klaar staat en dit wil zeggen op voorhand laten voorverwarmen tot op 200 graden.

De klaargemaakte gerechten zeker een uur op voorhand uit de frigo en op kamertemperatuur plaatsen. Ook voor de te bakken stukken die nog rozé moeten zijn tegen een warmtebron of op kamertemperatuur één uur op voorhand buiten zetten vb. steak à l'os, rosbief, rumsteaks, lams, eendenborst.

Gebakken vlees en groenten altijd afgedekt met aluminium folie in de oven opwarmen op 180 graden.
Tenzij de slager het anders zegt en dit dan voor bepaalde gerechten.

Vismoten of stukken vis afgedekt opwarmen op 170°.
Vispannetjes op 170° opwarmen, eventueel nog te gratineren gerechten onder de grill laten bruinen.
Vulling voor vidé eerst opwarmen en dan vullen in een verwarmd Videetje.

Alle sausen kunnen opgewarmd worden op het gasvuur.

Normale hoeveelheden gerekend bij de samenstelling van een menu

Soep: ca. 1/4 liter pp of 3 personen aan 1 liter
Vis: 150 gr pp voorgerecht en 250 gr hoofdgerecht niet gekookt
Schaaldieren: kreeft, rivierkreeft 400 gr pp
Runds, kalfs, lams- en varkensvlees: 200 gr pp
In ragoût of stoverij of stoofpotje 400 gr pp met saus
Gevogelte: (bruto op zijn geheel) kip, eend en kalkoen 400 gr pp
Gevogelte: uitgebeend 250 gr pp
Wild: patrijs 1 voor 2 personen, fazant 1 voor 3 personen, kwartel 2 pp
Frietjes: 1 kg voor 3 personen
Kroketten: 6 stuks pp
Groenten: in een variatie van 4 soorten groenten
    vb:  3 soorten (erwt, suikerbiet en wortel: 220 gr samen)
          en witloof, tomaat: 1 stuk 1/2 pp
Brood: 1,5 broodje pp of 75 gr stokbrood
Kaas: 100 gr pp en een variatie van 5 à 6 soorten
Champagne: 1 fles voor 3 personen
Witte wijn: 1 fles voor 3 personen
Rode wijn: 1 fles voor 4 personen
Mineraalwater: 1 fles voor 6 personen

Indeling van de maaltijd

Hapjes: bij de apéritief
Soep: de eigenlijke inleiding tot de maaltijd
Tussengerecht: komt altijd na de soep bestaat uit kleine verteerbare gerechtjes en vervangt het voorgerecht. De twee worden meestal niet samen gebruikt in de maaltijd.
    vb:  korstgebak, escargots, zeevruchten, garnaal-kaas kroketten, ...
De visschotel: meest in het voorgerecht. Als er tweemaal vis in dezelfde maaltijd voorkomt dan wordt de gekookte vis eerst geserveerd.
De vleesschotel: wordt normaal het hoogtepunt van de maaltijd. De saus vervuld een belangrijke rol bij het vlees daarom zorgt men voor een harmonie met het vlees of wild.
Groentjes of fruit letten we meestal op de kleur voor op het bord.
Aardappeltjes, puré, kroketjes of frietjes of dauphinois, ...
Nagerecht: koud (bavarois, schuimpjes, savarins, ...) warm (sabayon, soezen, flensjes, ...) vers fruit en roomijs.
Versnapering bij de koffie: allerlei koekjes of chocolaatjes.

Landhuis "De Kleine Prins"

Voor huwelijken en alle privé-feesten

  • Gezellige sfeer
  • Ruime tuin
  • Kindvriendelijk met speeltuin
  • Ruime parking
  • Traiteurdienst verzorgd tot in de puntjes
  • Vrij van alle dranken

Voor verhuring en inlichtingen zich wenden tot:
Dirk dobbels
Oude beselarestraat 311, 8940 Wervik
G   +32(0)475 85 82 15
F   +32(0)56 31 25 26
E   ddobbels@skynet.be
W   www.landhuizendobbels.be

Voor een geslaagd feest: maak kennis met de "De Kleine Prins"

Oude beselarestraat 311, 8940 Wervik

G   +32(0)475 85 82 15 E   ddobbels@skynet.be
F   +32(0)56 31 25 26 W   www.landhuizendobbels.be
   
Landhuis De Kleine Prins logo Landhuis De Kleine Prins

Landhuis De Kleine Prins kaart